Sibiul risca sa nu fie inclus pe Lista patrimoniului mondial, din cauza noii orientari a UNESCO catre alte situri, a declarat, joi, in cadrul unei conferinte de presa, primarul orasului, Klaus Johannis.

"Nu exista in momentul de fata nici o garantie ca Sibiul va fi inclus pe lista monumentelor UNESCO". "Este o problema care este bine sa se stie. UNESCO a adoptat o politica in ultimii ani care nu favorizeaza centre istorice", a precizat primarul sibian.

Klaus Johannis crede ca in prezent exista pe lista UNESCO foarte multe centre istorice din Europa, motiv pentru care Sibiul, viitoare capitala culturala europeana, ar putea sa fie refuzat de aceasta organizatie.

"Pe lista UNESCO sunt foarte, foarte multe centre istorice din Europa. In ultimii ani a fost constatata o orientare spre alte situri decat centre istorice din Europa. Deci, asta ar fi singura problema, nu Sibiul sau aspectul Sibiului", a mentionat Klaus Johannis. Cel mai mare sit arhitectural medieval din Europa, Sibiul, candideaza de anul trecut, pentru a fi inclus pe lista ansamblurilor monumentale din Patrimoniul Mondial UNESCO. Expertii UNESCO vor inspecta Sibiul in perioada 28-30 august, pentru a decide daca orasul va intra sau nu in patrimoniul UNESCO.

Cronica Romana

Sursa: Cronica RomanaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.