REGULI. Producatorii romani de autoturisme trebuie sa analizeze impactul introducerii, in anii urmatori, a sistemului de emisii EURO 5 pentru noile autovehicule.

Conform unui comunicat al Ministerului Integrarii, Romania va trebui sa formuleze cat mai rapid o pozitie pe marginea acestui subiect pe care sa o transmita Consiliului UE. Comisia Europeana a decis sa adopte noul Regulament pentru a asigura un standard unitar al pietei interne.

Unele state membre si-au anuntat deja intentia de a introduce unele norme superioare standardului EURO 4, aflat in vigoare de la 1 ianuarie 2005. Se estimeaza ca Regulamentul ar putea fi adoptat pana la sfarsitul acestui an si va intra in vigoare la jumatatea anului 2009. Aceasta nu inseamna insa ca autovehiculele care circula deja cu un standard de emisii inferior trebuie modificate pentru a respecta noile norme sau ca circulatia acestora va fi restrictionata.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.