CALMANT. Sub forma de chipsuri, piure sau tocanita, cartofii sunt unul dintre alimentele indispensabile unui organism sanatos.
Aceasta leguma, oarecum banala, daca e consumata fiarta, dezintoxica de minune organismul datorita continutului sau bogat in potasiu. Cartoful contribuie la eliminarea acidului uric, fiind indicat reumaticilor si artriticilor. Avand o actiune calmanta, cartoful trebuie sa fie cuprins in meniul persoanelor nervoase, al celor cu insomnii, cu tuse pe baza nervoasa si al celor care sufera de anumite nevralgii. Diabeticii sunt sfatuiti sa includa in alimentatia zilnica cartoful, leguma ajutand la diminuarea valorii glicemiei. Consumat disociat de grasimile din carne, cartoful nu ingrasa, el este chiar recomandat obezilor si hepaticilor, pentru favorizarea diurezei. Sucul de cartofi nu are egal in tratarea aciditatii gastrice si a ulcerului de stomac.

Acesta calmeaza si cicatrizeaza mucoasele digestive. Daca ati stat prea mult la plaja, iar soarele si-a facut de cap cu pielea dumneavoastra, taiati cativa cartofi in rondele subtiri, pe care le aplicati apoi pe partile lezate. Prea putin cunoscuta, faina de cartofi este un bun calmant in cazul ulcerului varicos. Se aplica pe zona ce trebuie tratata, se fixeaza cu un bandaj si se lasa o ora. Operatia se repeta de doua ori pe zi, pana la vindecarea completa. De asemenea, puteti scapa de transpiratia abundenta a picioarelor, daca le pudrati cu faina de cartofi.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.