Daca exista un loc comun pentru ideea de tinerete, acela se cheama Costinesti. Statiunea tineretului, strajuita de Obelisc. Cel vechi. Cel nou s-a inaltat ca si cand ar fi fost udat la radacina cu apa vie si a fost martorul renasterii poeziei si muzicii tinere

Joi seara, Costinesti. Vant puternic. Mare ondulata. Sute, apoi mii de oameni adunati in jurul Obeliscului, acolo unde s-a ridicat, aproape insesizabila, scena pe care au urcat artistii Festivalului "Folk you!". Destul de putin observabila, pentru ca bannerele pe care am incercat sa le ancoram de scheletul scenei n-au fost lasate sa existe acolo de rafalele belicoase. Cu toate astea, seara de folk a existat. 3.000 de oameni sunt martori.

OLARASU, NEXT GENERATION

Ca de fiecare data, Dinu Olarasu, compozitorul si interpretul imnului "Folk you!", a deschis prima seara de la Costinesti. Desi vocea sa rasuna in difuzoare inca inainte de inceperea serilor de folk, Dinu e la datorie, cantand live imnul pe care l-a oferit si publicului din Sighisoara, la Festivalul de Arta Medievala, desfasurat de curand. Joi, a urcat pe scena de doua ori. "N-ai nevoie de foarte multe ca sa fii fericit/e de-ajuns o mana de prieteni in asfintit/N-ai nevoie de foarte multe ca sa fii fericit/e de-ajuns un cantec, de-ajuns si putin infinit", canta Olarasu pe muzica si versuri proprii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.