Strictete. Iubitorii de animale care vor sa adopte o pisicuta sau un catel al strazii trebuie sa treaca prin adevarate anchete sociale care sa dovedeasca faptul ca intrunesc mai multe conditii pentru a creste animalul
Asociatia "Natura- Mostenire pentru Viitor" are grija de mai mult de 50 de pisicute care isi asteapta zi de zi un nou stapan. Potrivit Roxanei Macoviciuc, directorul si cofondatorul asociatiei, "viitorii parinti", pentru inceput, sunt supusi unui interviu social. Daca au trecut de primul test, organizatia incheie un contract de adoptie cu acestia, in care doritorii se angajeaza sa ii asigure animalului toate conditiile. Directoarea a spus ca aceasta asociatie doreste, prin politica ei sa ridice standardele in ceea ce priveste adoptia de animale.

"Prin semnarea contractului, viitorul proprietar este obligat sa ne permita sa il verificam din cand in cand acasa sa vedem daca animalutul este intretinut in conditii bune. Daca doritorul isi da seama pe parcurs ca nu este un adevarat iubitor de animale, poate sa returneze pisicuta sau catelul, inapoi la centru", a afirmat Roxana Macoviciuc. Ea a adaugat ca, din pacate, cererile nu acopera "oferta", adica multe animale abandonate raman fara stapani si ca bucurestenii nu sunt inca indeajuns de educati pe aceasta tema.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.