Autoritatile au descoperit ca 11 copii care primisera hotarare judecatoreasca pentru a fi adoptati in strainatate au fost substituiti cu alti micuti, despre a caror identitate si soarta nu se cunoaste nimic.

Secretarul de stat, seful Oficiului Roman pentru Adoptii (ORA), Theodora Bertzi, a declarat pentru "Gardianul", ca, in anul 1997, 11 copii care au primit acceptul instantelor judecatoresti pentru a fi dati in adoptie internationala nu au parasit niciodata Romania. In locul acestora au fost scosi din tara alti 11 copii despre a caror identitate nu se stie nimic.

"Folosindu-se de identitatea copiilor care au primit hotarare judecatoreasca pentru a fi adoptati in strainatate, cei care au participat la aceasta operatiune au scos din tara alti minori. De acest lucru ne-am dat seama in noiembrie 2005, cand am constatat, cu stupoare, ca cei 11 copii, care de opt ani trebuiau sa traiasca pe alte meleaguri, sunt bine-mersi in tara, in grija bunicilor sau internati in centre de plasament, in locul lor fiind scosi din Romania alti 11 minori", a afirmat Bertzi.

Din declaratiile secretarului de stat reiese faptul ca traficantii s-au folosit, pentru a scoate micutii din Romania, de pasapoartele minorilor titulari care au ramas in tara. "Nu stim cine sunt copiii traficati, nu le cunoastem identitatea, nu stim in ce stare se afla, nu stim unde au fost dusi. Pot fi copii furati, disparuti", ne-a mai spus Theodora Bertzi.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.