In perioada 29 septembrie-1 octombrie, Agentia de vise si Primaria Sinaia organizeaza cea de-a treia editie a manifestarii "Sinaia Forever", un eveniment dedicat anul acesta lui Mozart. si normal, daca ne gandim ca 2006 este "Anul Mozart" in lume. Astfel, acest eveniment ce se doreste a fi un manifesta impotriva ideii de balci si kitsch aduce "Anul Mozart" pe axa Salzburg - Viena - Sinaia.

Ca de obicei, pe durata festivalului, accesul cu masina pe artera principala a orasului Sinaia si pe cateva strazi din oras va fi interzis. Pentru a marca "Anul Mozart", organizatorii vor amenaja strada Amadeus (intre Hotel International si Primaria Sinaia), ce va imbraca hainele secolului al XVIII-lea. La acest capitol, putem aminti atat decorurile teraselor sau chioscurilor, unde publicul va putea servi bere la halba si mititei sau schnitzel vienez, cat si concertele sustinute de cvintete, cvartete sau grupuri vocale, repertoriul fiind evident din Mozart. De altfel, publicul va putea intra in atmosfera culinara pe strada "Mici si Schnitzel", situata intre primarie si Parcul Ghica. Spectacole dedicate creatiei lui Mozart vor fi organizate si la Palatul Peles.

Doua festivaluri de teatru

In cadrul manifestarii "Sinaia Forever", publicul va putea asista la doua festivaluri de teatru. Primul este dedicat teatrului de repertoriu si se va desfasura la Cazino. In acest an vor participa actorii Teatrului de Comedie si ai nationalului bucurestean. Dupa spectacole, vor incepe "Seratele muzicale"n la care participa Dan Grigore, Marin Cazacu, Valentin Gheorghiu si Alina Bercu.

Cel de-al doilea festival este dedicat teatrului independent, spatiile de desfasurare fiind pub-urile si cluburile din oras. La acest festival participa actorii de la Teatrul Act si Teatrul Luni de la Green Hours.

Petreceri si concerte

In afara zonelor dedicate lui Mozart, "Sinaia Forever" mai inseamna concerte si petreceri, reteta muzicala fiind variata. Scena principala va fi amplasata in Parcul Ghica, unde vor concerta Loredana, Morandi, irlandezul Damien Rice, Mandinga si Zdob si Zdub.

O alta locatie pentru recitaluri live este Cota 1400, unde se va organiza un minifestival alternativ pentru cei care vor sa stea la cort. La Cota vor canta 10 trupe, fiecare seara de concert fiind urmata de un cort de tabara. Petrecerile vor invada si cluburile din Sinaia, publicul putand alege intre meniuri oldies sau retete moderne, de la trip-hop la downbeat.

Pe langa toate aceste oferte, "Sinaia Forever" mai ofera un concurs de fotografie pe tema "Mozart Contemporan", programe pentru copii (skating, graffiti), concursuri de dans sau ateliere de pictura pe vase de lut sau de confectionare a unor masti de carnaval. in plus, iubitorii de spoturi vor putea asista la Noaptea devoratorilor de publicitate.

La editia de anul trecut, evenimentul "Sinaia Forever" a atras 45.000 de vizitatori.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.