OPTIUNI. Absolventii de liceu care nu au reusit sa prinda un loc la facultatile de stat sau cei care nu au luat Bacalaureatul in sesiunea din iulie mai au o sansa sa-si atinga scopul in aceasta toamna.

Universitatile particulare au intrat deja in febra inscrierilor, motivate de numarul mare de aspiranti la titlul de student, ce nu au reusit sa prinda un loc la universitatile de stat. La unele, inscrierea dureaza pana in octombrie tocmai pentru a da o sansa si elevilor care vor lua Bac-ul abia in a doua sesiune, ce se va desfasura in perioada 21 august - 7 septembrie.

Taxele de scolarizare nu sunt cu mult diferite de cele ale universitatilor de stat. Admiterea se face fie pe baza de teste, fie pe baza de dosar. La Universitatea Hyperion taxele pornesc de la 1.000 lei
noi pe an pentru Facultatea de Istorie si ajung pana la 2.400 lei la Arte. Inscrierea ii mai costa pe candidati inca 60 lei noi. Admiterea se face pe baza de dosar, iar inscrierea are loc pana pe 18 august. Invatamantul la distanta (ID) este mai ieftin, taxa unica fiind de 1.250 de lei noi pe an. La Universitatea Nicolae Titulescu taxa de scolarizare este de 1.600 de lei, iar la ID de 1.400. Pentru examen candidatii vor plati 50 de lei noi. Inscrierile se fac pana la 30 septembrie, iar admiterea se face pe baza de dosar.

Universitatea Spiru Haret se angajeaza sa-i instruiasca pe candidati pentru 1.600 de lei pe an la zi si 900 de lei la ID. Taxa de inscriere este de 60 de lei, doritorii putandu-si depune dosarele pana in septembrie. Universitatea Romano- Americana face inscrieri pana in octombrie. Taxa este unica pentru invatamantul la zi si la distanta, adica de 1.600 de lei noi pe an.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.