Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) recomanda consumatorilor sa nu accepte conditionarea cumpararii unui produs de achizitia altui produs sub pretextul sezonului de reduceri, se arata intr-un comunicat emis de catre institutie.

Pentru a evita orice eventuala speculatie a comerciantilor, in perioada legala de soldari, ANPC avertizeaza consumatorii ca trebuie sa stie ca pot cere oricand informatii privind caracteristicile produsului sau serviciului, conditiile de vanzare si modul de utilizare, iar comerciantii sunt obligati sa ofere toate informatiile necesare.

Consumatorii pot reclama agentii comerciali daca observa nereguli in ceea ce priveste prezentarea reducerii de pret. Orice anunt de reducere de pret exprimata in valoare absoluta sau in procent, trebuie efectuat vizibil, lizibil si fara echivoc pentru fiecare produs sau grupa de produse identice. Acest lucru se poate face fie prin mentionarea noului pret langa pretul anterior barat, fie prin mentiunile "pret nou", "pret vechi" langa sumele corespunzatoare sau prin mentionarea procentului de reducere si a pretului nou care apare langa pretul anterior, barat.

Este interzis ca o reducere de pret pentru un produs sau serviciu sa fie prezentata consumatorilor ca o oferta gratuita a unei parti din produs sau serviciu.

Perioadele de reduceri stabilite prin lege sunt intre 1 august - 31 octombrie inclusiv, pentru produsele de primavara-vara si intre 15 ianuarie - 15 aprilie inclusiv, pentru produsele de toamna - iarna.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.