ABUZURI. Consumul excesiv de alcool si educatia precara legata de drepturile copilului ii determina pe unii parinti sa-si agreseze odraslele, uneori in cel mai brutal mod posibil.

Din pacate, copiii de la noi, inca nu-si cunosc drepturile. Lipsa unei educatii in acest sens, care ar trebui implementata indeosebi in unitatile de invatamant ii pune pe minori in imposibilitatea de a reactiona. Pe de alta parte, asa cum sustin specialistii, minorilor molestati le este teama sa-si reclame parintii.

Desi la Primaria sectorului 6 s-a pus la dispozitie un telefon gratuit (0800.800.660) unde copiii molestati isi pot reclama parintii, sau alte rude care ii agreseaza, sesizarile primite pana acum sunt mai degraba comice. Spre exemplu, mai multi copii au sunat sa se planga de faptul ca parintii nu-i lasa sa se joace pe calculator. Fara indoiala, asa cum ne-au declarat cei de la Directia Asistenta Sociala sector 6, cel mai haios apel a fost al unui micut care si-a "parat" mama ca nu vrea sa-i cumpere un animal. Pe de alta parte, tot la telefonul copilului suna si parintii care nu se mai inteleg cu copiii, cerand sfaturile specialistilor.

Multi vecini cu sufletul mare sau... auzul fin, nu raman indiferenti la certurile dintre copii si parinti, si fac si ei sesizari la telefonul gratuit. De la infiintarea acestei linii telefonice, din luna martie 2006 si pana in prezent, primaria a primit 72 de apeluri.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.