Comisia judetena de aplicare a legilor fondului funciar din cadrul Prefecturii Brasov a aprobat retrocedarea unor terenuri forestiere in suprafata totala de 3.902,10 hectare din Predeal si Azuga regelui Mihai I.

"Comisia judeteana de aplicare a legilor fondului funciar, constituita in baza ordinului 676 din 14.07.2006 emis de prefectul judetului Brasov, Aurelian Danu, a decis prin Hotararea nr. 363 din 04.08.2006, art. 2, validarea solicitarii formulate de catre Comisia Locala Predeal, privind reconstituirea dreptului de proprietate a persoanei fizice MSR Mihai I, cu suprafata de 131,20 ha fond forestier, terenuri forestiere validate Primariei orasului Predeal, cu suprafata de 1164,40 ha fond forestier, terenuri forestiere aflate in administrarea Ocolului Silvic Brasov, judetul Brasov, si cu suprafata de 2.606,50 ha fond forestier, terenuri forestiere aflate in administrarea Ocolului Silvic Azuga, judetul Prahova. In total, suprafata de 3.902,10 ha fond forestier a cantoanelor silvice si a drumurilor auto forestiere, cu suprafata de 30,70 ha, in lumgime de 50,30 km. In cadrul Ocolului Silvic Brasov sunt 2 cantoane si 9 drumuri mentionate, iar la Ocolul Silvic Azuga din judetul Prahova sunt 7 drumuri", se arata intr-un comunicat remis de Prefectura Brasov.

Practic, regele Mihai I va primi intreaga suprafata forestiera solicitata de familia regala in judetele Brasov si Prahova. De asemenea, conform Antenei 3, regele vrea sa primeasca inapoi parcul central din Predeal si un hotel.

"Validarea efectuata astazi readuce in atentie faptul ca exista momente speciale in istorie, mai ales cand incerci sa gasesti solutii care sa inchida capitole dureroase, momente care, prin diferite actiuni, atrag atentia asupra modului in care Romania, in pragul aderarii, trateaza cu maturitate problemele in diferite circumstante. Faptul ca o asemenea situatie s-a rezolvat la Brasov astfel, printr-o decizie de validare a bunurilor din regiune ale Casei Regale, scoate in evidenta ca putem incheia cu trecutul dureros si putem sa ne concentram asupra obiectivelor majore ale societatii romanesti", a declarat prefectul Brasovului, Aurelian Danu.

Tot vineri, Comisia judeteana de aplicare a fondului funciar a validat o suprafata totala de 150.000 hectare pentru reconstituirea fondului forestier. Iulian Rinder


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.