Considerand majorarile de salariu pe care le-au primit in ultima vreme ca fiind insuficiente, multe cadre didactice din judetul Bacau prefera sa renunte, cel putin pentru o perioada, la profesorat pentru a munci in strainatate.

Potrivit Brandusei Popescu de la Inspectoratul Scolar Judetean Bacau, numai in ultimele patru luni au fost inregistrate peste o suta de cereri de concediu fara plata, solicitat pentru perioade de pana la un an de zile.

Cu toate ca majoritatea celor care opteaza pentru concedii fara plata pentru a pleca la munca in strainatate provin din mediul rural, nevoia obtinerii unor venituri suplimentare este resimtita si de dascalii de la oras.

"Exista o repartitie relativ uniforma a scolilor din care provin dascalii care vor astfel de concedii. Marea majoritate a educatorilor, invatatorilor sau profesorilor care inainteaza astfel de solicitari predau la scolile din mediul rural, insa sunt si profesori care au catedre la unitati de invatamant din mediul urban si care vor sa plece, pentru o vreme, in strainatate la lucru, in cazul celor care au nevoi financiare mai mari", a declarat Popescu.

Exceptiile semnalate sunt cazurile profesorilor mai tineri, care pleaca sa studieze in strainatate.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.