Saptamana viitoare va fi anuntata firma care va reface centrul istoric al Capitalei. Dupa ce la o prima licitatie din cele 9 companii care au cumparat caietul de sarcini nici una nu a depus o oferta. La cea de-a doua licitatie au intrat in finala doua firme, una din Spania si una din Portugalia. Ambele companii s-au angajat sa execute lucrarea in termen de 540 de zile. Lucrarile vor incepe abia dupa 20 august. Inlocuirea retelelor subterane va trebui realizata fara sapaturi pentru protejarea imobilelor foarte subrede.

Planurile au fost facute dupa ce in subteran au fost introdusi roboti care au fotografiat retelele. Zona ce urmeaza sa fie refacuta include spatiul dintre Lipscani, I.C. Bratianu, Helelor, Splaiul Unirii si Calea Victoriei. Dupa doi ani si jumatate cat o sa dureze reabilitarea strazilor si a infrastructurii este programata si refacerea imobilelor din centrul istoric.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.