TERAPIE. Comercializate in supermarketuri, degustate la o bere sau in fata micului ecran, semintele de dovleac sunt preferate de romani pentru gustul lor delicios.
Specialistii in medicina naturista incurajeaza consumul semintelor de dovleac datorita continutului lor bogat in vitamine. Pe langa faptul ca ajuta la eliminarea parazitilor intestinali, desfunda vasele de sange, regleaza colesterolul si stimuleaza activitatea rinichilor, semintele de dovleac au un efect echilibrant glandular si nervos.

Semintele de dovleac sunt recomandate cardiacilor!
Bolile de inima asociate unor valori crescute ale colesterolului pot fi ameliorate cu ajutorul unei cure de seminte de dovleac. Se scot din alimentatie carnea, prajelile, untul si margarina, precum si produsele de cofetarie si patiserie. Se consuma zilnic in jur de o suta de grame de seminte de dovleac, al caror ulei contine acizi grasi polinesaturati, care sunt un elixir pentru vasele de sange. Pentru a fi eficiente terapeutic, semintele de dovleac se consuma doar neprajite.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.