Directorul interimar al muzeului, Rodica Rotarescu, este singurul candidat interesat de postul de director general al Muzeului National Peles. Postul de director general este vacant dupa ce Gabriela Popa (care detinea functia de director din 1997) si-a dat demisia.

Rodica Rotarescu, directorul adjunct al muzeului, a fost numita director general interimar al institutiei.
Ea este de altfel singura care s-a inscris la concursul organizat pe 10 august de Ministerul Culturii si Cultelor si care intruneste conditiile de participare: studii superioare de lunga durata, experienta in domeniul muzeal de minimum zece ani, experienta manageriala si/sau studii in domeniul managementului cultural certificate prin atestat sau diploma de absolvire, cunoasterea a doua limbi straine de circulatie internationala si cunostinte de operare PC.

Retail jobs

Evaluarea se va face pe baza unui proiect de management elaborat pentru o perioada de trei ani si a unui interviu.

Pelesul, vechea resedinta de vara a regilor Romaniei, este unul dintre cele mai vizitate muzee ale tarii. Inainte de masiva restaurare din 1974, numarul mediu anual al vizitatorilor varia intre 400.000 si 450.000, iar dupa redeschiderea din 1990 castelul a fost vizitat anual de aproximativ 300.000 - 360.000 de persoane.

Domeniul Peles, cu exceptia castelului Pelisor, urmeaza sa fie retrocedat, pana in luna septembrie, Regelui Mihai I. Dupa ce va fi retrocedat, statul roman va cumpara domeniul Peles, cu suma de 30 de milioane de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.