Judetul Neamt va gazdui in perioada 4-9 august, cea de-a XIII-a editia a Festivalului International de Folclor "Ceahlaul", informeaza agentia Amos News. La manifestare vor fi prezente formatii folclorice de amatori din Israel, Ungaria, Grecia, Serbia, precum si din judetele Harghita si Bistrita Nasaud

Manifestarea este organizata de Consiliul Judetean Neamt, Centrul pentru Cultura si Arte "Carmen Saeculare", Primariile Piatra Neamt, Roman, Roznov, Tasca si Ceahlau.

La aceasta editie vor participa Ansamblul "El Sawaid Dabka" din Israel, Ansamblul "Gusle" din Serbia, Ansamblul "Toban" din Ungaria, Ansamblul "Horefticos Omilos Thessalonikis" din Grecia, Ansamblul "Dor romanesc" din Bistrita-Nasaud, Ansamblul "Bobiska" din Harghita si, bineinteles, Ansamblul "Floricica de la Munte".
Primirea formatiilor participante va avea loc pe 4 august, iar ziua urmatoare, 5 august, la Piatra Neamt va avea loc deschiderea oficiala a festivalului printr-o parada a formatiilor pe traseul: Casa de Cultura a Sindicatelor - Bulevardul Mihai Eminescu - Centrul municipiului - Casa de Cultura - Strandul Tineretului.

Aici vor fi sustinute spectacolele fiecarei formatii folclorice, care vor dura cate 30 de minute. Pe 6 august, cand se sarbatoreste Ziua Muntelui Ceahlau, de la ora 11,00 va avea loc un spectacol a cate 45 de minute pentru fiecare din cele sapte formatii, in Poiana Calului (fosta Poiana Dacilor) din comuna Ceahlau.

In aceeasi zi, cu incepere de la ora 13,00, formatiile artistice vor cobori in comuna Tasca, unde se sarbatoreste hramul si ziua comunei. In ziua de 7 august, in parcul din orasul Roznov vor avea loc spectacole in aer liber, pe o scena special amenajata in acest scop, cu incepere de la ora 15,00.

A doua zi formatiile vor participa la o parada si la spectacolul din municipiul Roman.
Ultima zi a festivalului, 9 august, va incepe cu o excursie a formatiilor invitate la manastiri si muzee din judetul Neamt, incluzand si Cetatea Neamtului.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.