Oamenii de stiinta americani au dezvoltat un vaccin care previne obezitatea. Cu toate ca acesta a dat rezultate deocamdata in cazul cobailor, cercetatorii sunt increzatori ca el va fi la fel de util si in cazul oamenilor, relateaza BBC Health News.
Vaccinul determina organismul sa produca anticorpi impotriva hormonului care stimuleaza foamea si cresterea in greutate. In cadrul investigatiilor de laborator, cobaii care au beneficiat de acest vaccin sau ingrasat mai putin decat cei care au mancat aceeasi cantitate de hrana, dar carora nu le-a fost administrat vaccinul.

Astfel, imunizarea impotriva acestui hormon poate fi cheia controlului obezitatii. In timp ce unuii specialisti sunt foarte entuziasmati de aceasta descoperire, altii sunt sceptici. Este si cazul profesorului Stephen Bloom, de la Imperial College London. Acesta sustine ca "din moment ce hormonul responsabil cu stimularea apetitului este prezent la nivelul creierului, trebuie sa obtii o reactie a sistemului imunitar impotriva... creierului, ceea ce nu este tocmai bine". "Eu nu as vrea sa fiu voluntar... De aceea, consider ca trebuie gasita o alta cale de a folosi aceasta descoperire".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.