Actorul Adrian Ratoi de la Teatrul National "Radu Stanca" din Sibiu s-a stins din viata luni seara, fiind cel de al doilea mare actor sibian care moare in ultimele zile, informeaza corespondentul Rompres.

Directorul general al teatrului sibian, Constantin Chiriac, si regizorul Andrei Serban au anuntat publicul, luni seara, inainte de repetitia la spectacolul "Pescarusul" ca pentru a doua oara teatrul Radu Stanca este in doliu.

Adrian Ratoi a decedat la varsta de 56 de ani, dupa o cariera de succes pe scena teatrului sibian si la Facultatea de Litere si Arte din Sibiu.
El a reusit sa dea viata mai multor personaje memorabile in teatru precum Contele Almaviva din "Nunta lui Figaro" de Beaumarchais, Pacarel din "Simt ca fac nebunii" de Faydot, Iache din "Tache, Ianche si Cadar" de V. I. Popa, Hirsler din "Canibalii" de G. Tabori. Adrian Ratoi a jucat si in filmele unor mari regizori romani: Hotel de Lux (r. Dan Pita), Pruncul, petrolul si ardelenii (r. Dan Pita), Morometii (r. Stere Gulea), Conu Leonida fata cu reactiunea (r.Claudiu Goga si Tudor Marascu).
Dumnezeu sa-l odihneasca!


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.