Dulciurile si televizorul iti cresc buna dispozitie doar pe moment. Pentru efecte durabile, se recomanda socializarea, rugaciunea, sportul si sexul.
Cum americanii si-au oficializat dreptul la fericire din primul paragraf al Constitutiei, nu e de mirare ca tot ei beneficiaza de o publicatie intitulata "Jurnalul studiilor despre fericire". Paradoxal, printre descoperirile contributorilor la acest periodic academic se numara faptul ca, pentru a gasi fericirea, nu e indicat sa te straduiesti prea mult. "Trebuie sa fie un produs corolar, nu un scop in sine", opineaza Suzanne C. Segerstrom, profesoara de psihologie la University of Kentucky din Lexington.

Dulciurile si televizorul, chiar daca te inveselesc subit, sint un fel de junk food pentru suflet, declara cercetatorii la unison. Activitatile care te fac fericit necesita ceva efort si au efecte durabile, tocmai pentru ca asigura acumularea unor resurse, de exemplu retelele sociale si puterea fizica.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.