O discutie despre carti in compania profesorului Mircea Handoca se dovedeste a fi extraordinar de instructiva. Scriitorul, de al carui nume se leaga cateva zeci de volume avandu-i ca subiecti pe Mircea Eliade sau pe Constantin Noica, a acceptat sa vorbim despre pasiunea vietii sale: cartile
De-a lungul timpului, profesorul Handoca a petrecut mii de ore in bibliotecile bucurestene, citind anumiti scriitori sau parcurgand diferite arhive necesare volumelor sale. "Dincolo de obligatiile profesionale, stateam in sala de lectura cel putin trei-patru ore zilnic. In unele zile ma aflam in biblioteca, iar in altele cercetam arhivele. Consider ca nu exista sau n-ar trebui sa existe o anumita norma in ceea ce priveste cititul. Cred ca mai importanta decat orice altceva este continuitatea. Cu alte cuvinte: 'Nici o zi fara o pagina citita>>, care s-ar putea transforma in: 'Nici o zi fara o pagina scrisa>>", ne-a declarat scriitorul.

Despre tanara generatie profesorul spune ca si-a cam pierdut apetitul pentru lectura. Iar internetul reprezinta una dintre cauzele acestui lucru. "Din pacate, cei tineri renunta la lectura si sunt robiti complet de calculator. Totusi, se cunoaste faptul ca pana si petrecerea mai multor ore in fata monitorului dauneaza sanatatii. Este adevarat ca netul reprezinta o adevarata minune, iar utilitatea sa nu poate fi negata, insa, ca orice lucru bun, nu trebuie folosit in exces. Eu insumi am inceput sa folosesc internetul, intrucat este mai facil sa corespondez astfel cu prieteni americani sau canadieni. Marturisesc ca este ceva fantastic sa primesc raspunsul in aceeasi zi in care am trimis scrisoare. Tocmai de aceea am renuntat de ceva timp sa mai folosesc posta normala", ne-a marturisit Mircea Handoca.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.