De acelasi succes s-a bucurat, in ziua precedenta, reprezentatia cu opera intr-un act "Bastien und Bastienne" compusa de Mozart la varsta de 12 ani si interpretata de studentii Catedrei de Canto a Universitatii Transilvania din Brasov. Spectacolul a fost precedat de conferinta dedicata de dr. Stephan Poen, de la Roma, rolurilor dramatice mozartiene interpretate pe marile scene ale lumii de Mariana Nicolesco.

In semn de admiratie si recunostinta pentru viata daruita artei si pentru identificarea si formarea atator voci care au stralucit la Concursul International de Canto Hariclea Darclée de la Braila, Mariana Nicolesco a inmanat Diploma de Onoare a Fundatiei Darclée si Medalia de Aur Darclée lui Alexandru Farcas, Director al Teatrului National de Opera, fost rector, timp de peste un deceniu, al Academiei de Muzica din Cluj-Napoca. Aceeasi distinctie a fost oferita si lui Nicolae Herlea, Presedintele Juriului Concursului International de Canto Hariclea Darclée, pentru "incantarea extraordinara pe care ne-a daruit-o cu vocea sa incomparabila, cu arta cantului, cu prezenta sa fidela in mijlocul nostru", a precizat Mariana Nicolesco, potrivit sursei amintite.

Mariana Nicolesco a declarat ca este placut surprinsa de interesul atator tineri pentru Cursurile Master Classes, atat din Romania cat si din alte tari - din Albania pana in Mexic- nu mai putin de 76 de artisti, de doua ori mai mult fata de primele editii - "ceea ce dovedeste rolul major pe care-l joaca evenimentele muzicale de la Braila, in Romania si dincolo de ea", a afirmat soprana. "Concursul Darclée si Cursurile de Maiestrie Artistica de la Braila sunt adevarate institutii fondatoare in cultura romaneasca, in Europa si dincolo de ea", a mai spus Mariana Nicolesco.