Romanii care muncesc legal in Portugalia vor beneficia de securitate sociala, conform Acordului in domeniul securitatii sociale pe care Romania si Portugalia il vor semna la 1 august, informeaza, luni, Ministerul Muncii, printr-un comunicat de presa transmis NewsIn.

Conform Acordului de securitate sociala, muncitorii romani care lucreaza legal in Portugalia vor beneficia de pensie de limita de varsta, anticipata sau pensie de invaliditate, asistenta medicala in caz de boala obisnuita si boala profesionala sau concediu de maternitate. De asemenea, salariatii vor mai primi indemnizatii pentru incapacitate temporara de munca sau ajutor de deces.

Beneficiarii Acordului sunt si cetatenii portughezi care desfasoara activitati legale pe teritoriul Romaniei. Potrivit datelor inregistrate la Ministerul Muncii portughez, 50.000 de romani lucreza legal, in prezent, in Portugalia, in baza Acordului privind sederea temporara in scopul angajarii, semnat de cele doua tari la 19 iulie 2001.

In acelasi timp, ministrul muncii din Romania si omologul sau din Portugalia vor semna si Protocolul de cooperare intre ministerele muncii din cele doua tari, potrivit caruia Romania va primi asistenta din partea Portugaliei in ceea ce priveste folosirea banilor din Fondul Social European. Romania are acorduri similare de securitate sociale incheiate cu Spania si Germania.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.