Dupa ce timp de sase luni proiectul a fost blocat, din aceasta luna, bucurestenii isi vor achita amenzile de circulatie online, fara sa suporte plata vreunui comision bancar.

"Sper sa reusim sa lansam proiectul in cursul lunii august. Din punct de vedere tehnic si functional, sistemul este gata din februarie", a declarat, citat de Mediafax, ministrul Comunicatiilor, Zsolt Nagy. Acesta a recunoscut ca taraganarea acestui proiect a fost legata de comisionul aferent platii si de alegerea procesatorului de card.

"Varianta initiala prevedea ca acest comison sa fie asumat de cel care plateste, fiind vorba de maximum 3% din valoarea amenzii, ceea ce ar fi o suma nesemnificativa fata de confortul pe care l-ar oferi sistemul", a spus Nagy.

In urma mai multor consultari, s-a stabilit ca Primaria Municipiului Bucuresti (PMB), de altfel, institutia beneficiara a sumelor incasate, sa suporte comisionul aferent platilor. Reprezentantii PMB au precizat ca a fost desemnat si procesatorul de carduri in urma unei licitatii, castigatorul ales fiind BCR. In prima etapa, sistemul, pentru care s-au investit aproximativ 80.000 euro, va permite celor sanctionati in Bucuresti sa plateasca amenzile in regim online, cu ajutorul cardului bancar. Ulterior, procedura ar urma sa fie valabila si pentru plata taxelor de eliberare a pasaportului si a altor taxe si impozite.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.