Evaluarea unitatilor din domeniul alimentar pentru produse de origine non-animala brutarii, mori, prese de ulei, fabrici de produse zaharoase si de conserve arata ca fiecare a cincea unitate care exista in peisajul economic autohton va fi inchisa intre 1 octombrie si 31 decembrie 2006. Masura ar putea avea efecte dramatice, atat din perspectiva clientilor pentru ca in cauza sunt multe brutarii, multe dintre ele in localitati izolate -, cat si din perspectiva salariatilor care vor fi disponibilizati. Inchiderea a 1.600 de unitati cu profil alimentar nu e un lucru de gluma.

Doar 5% din unitati, conforme standardelor europene

Agentia Nationala Sanitar-Veterinara n-a terminat inca evaluarea tuturor unitatilor din sectorul non-animal. Potrivit lui Liviu Rusu, director in cadrul ANSV, deocamdata au fost evaluate 8.252 de unitati, numai circa 85% din totalul unitatilor pentru produse alimentare de origine non-animala. Sunt inca localitati izolate, precum cele din Muntii Apuseni, unde nici inspectorii ANSV nu au ajuns, darmite Europa. In plus, situatia din teren e de multe ori diferita fata de cea din statistici: la tara, in loc de o brutarie, in realitate functioneaza doua sau trei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.