Femeile mai au de asteptat inca 150 de ani inainte de a avea venituri egale cu ale barbatilor, afirma un studiu publicat ieri de "The Times".
Prapastia dintre salarii s-a mai redus in ultimii 30 de ani, dar in ultimul timp, ea a stagnat, sustin analistii de la Centrul pentru Performanta Economica din cadrul Scolii de Economie din Londra (LSE). Dezechilibrul poate fi pus pe seama perioadelor in care femeile iau pauze in cariera pentru a naste copii, iar apoi muncesc numai jumatate de norma pana cand cresc bebelusii.

Oricum, studiul demonstreaza ca femeile care nu intrerup deloc munca, tot castiga cu aproximativ 12 la suta mai putin decat barbatii, din cauza politicilor discriminatorii. O concluzie surprinzatoare a studiului britanic este aceea ca femeile lesbiene care traiesc in cuplu castiga cu 11 la suta mai mult decat cele heterosexuale casatorite. Mai mult, lesbienele au mai multe sanse la angajare decat femeile cu preferinte sexuale normale.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.