Multi din cei care stau cateva zile la mare, ca si cei care vin si pleaca pe fuga, isi propun sa testeze cat mai multe din atractiile plajelor. Daca cheltuielile sunt intinse pe mai multe zile, nu par exagerate decat acasa, la socoteala finala. Va propunem, in continuare, desfasuratorul unei zile teoretice, in care ati avea timp, si bani, sa gustati putin din mai toate propunerile plajei.

Pentru inceput, dupa masa de dimineata, care este foarte indicata pentru rezistenta din timpul zilei, dar pe care nu o vom lua in calcul, ajungeti la plaja si va gasiti un loc bun. Mergeti, apoi, sa va luati un sezlong si o umbrela: cel putin 15 RON. Dupa prima baie racoritoare, soarele deja incepe sa arda si se simte nevoia unei creme protectoare.

Daca nu aveti sau va este prea lene sa va intoarceti in camera dupa ea va trebui sa mai cheltuiti macar 15-20 RON. Putin mai tarziu va trece pe plaja un fotograf care va propune o "colorata". Pentru a nu uita de momentele placute ale concediului, mai scoateti din portofel 10 RON. Apoi iesiti putin, mai spre larg. Pentru a face un clasament al distractiei, incercati mai multe posibilitati: o plimbare cu banana - 10 RON, una cu pisica de mare - 25 RON si cu colacul - 20-35 RON. Parca nu sunteti satisfacut si aveti nevoie de ceva mai serios. Pana atunci mergeti sa va luati o bere la pahar- 1.5-2.5 RON si o portie de hamsii - 1-2 RON sau guvizi - 2 RON. si inapoi la bronzat!

Distractiile serioase au preturi pe masura

Dupa inca o baie buna, vedeti destul de aproape un centru de inchiriat jet-ski. Mai lasati si acolo 60-70 RON pentru 10 minute de plimbat sau 90-100 RON pentru 15 minute. La intoarcerea pe plaja, este deja trecut de miezul zilei si soarele arde cu putere. Intrucat nu sunt ore indicate pentru bronzat, va hotarati sa faceti o plimbare prin statiune. Exista biciclete de inchiriat cu 20RON/ora sau puteti merge cu "titicarul" - 2 RON, dar parca nu suna atractiv. Mai bine un ATV, care e mai "smecher". O ora de plimbare va costa cam 60-70 RON, dar merita daca il puteti imblanzi. si daca nu s-a facut inca ora de intors la plaja, mai treceti pe la un bazar, un magazin sau un local, unde mai lasati vreun pol.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.