Reprezentantii Romaniei, participanti la cea de-a 13-a editie a Concursului International de Matematica pentru Studenti, desfasurat intre 20 si 26 iulie la Odessa, in Ucraina, au "ras" toate premiile puse la bataie de organizatori.

11 din cei 22 de romani care au participat la competitie s-au clasat pe unul din primele trei locuri, noua au luat mentiune, iar unul dintre ei a luat chiar marele premiu al concursului. Este vorba de Claudiu Raicu, student la Facultatea de Matematica si Informatica a Universitatii din Bucuresti, care s-a clasat pe locul trei.

Claudiu Raicu a castigat cand era elev la liceu de doua ori medalia de argint la Olimpiada Internationala de Matematica, precum si doua medalii de aur si una de argint la Balcaniadele de Matematica. Premiile I au fost castigate tot de fosti medaliati la olimpiadele internationale de matematica. Este vorba de Irina Mustata, care este acum studenta la Universitatea Internationala din Bremen, Andrei Negut, student la Universitatea Princeton, si Ioan Marcut, student la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. Premiul II a fost adjudecat de Gabriel Kreindler, student la Universitatea Princeton, Ana Caraiani, Universitatea Princeton, si Bogdan Vioreanu, Universitatea Internationala din Bremen, de asemenea fosti olimpici.

Premiul trei a fost castigat de Daniel Marius Drulea de la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, Radu Remus, de la Universitatea Internationala din Bremen, Alin Galatan, de la Universitatea din Bucuresti, Alexandru-Petre Tache, Universitatea din Bucuresti, si de Tamas Darvas de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.

Mentiunile au fost obtinute de Ovidiu Bagdasar, Universitatea Babes-Bolyai, Arnold Moldovan Daniel, Universitatea Babes-Bolyai, Octavian Cuibus, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, Adrian Cosinschi, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, Georgel Calin, Universitatea Internationala din Bremen, Catalin Golban, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, Dan Adrian Alistarh, Universitatea Internationala din Bremen, Bogdan Banu, Universitatea din Bucuresti, si Dorin Simina de la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.