Compania Nokia a inceput sa ofere pe piete, din 24 iulie, terminalul Nokia N93, cel mai nou model al gamei de computere multimedia de inalta performanta Nokia Nseries.

Nokia N93 dispune de functii de top pentru telefonie, pentru inregistrare si redare video si pentru comunicatii prin Internet.

Dispozitivul beneficiaza de o camera foto de 3,2 megapixeli, dotata cu tehnologie optica de la Carl Zeiss, zoom optic 3x si capabilitati de captare video de nivel DVD. Nokia N93 ofera, de asemenea, optiuni avansate pentru conectivitate si editare.

Terminalul Nokia N93 ofera optiunea de incarcare a fotografiilor si a secventelor video pe anumite albume online sau blog-uri si crearea propriilor filme, la un nivel inalt de calitate, inscriptionandu-le apoi pe DVD cu aplicatia Adobe Premiere Elements 2.0, inclusa in pachetul de vanzare.

Modelul are capabilitati de captare video VGA MPEG-4, de pana la 30 de cadre pe secunda, precum inregistrare audio stereo si stabilizare video. Camera are o functie de autofocalizare si mod "prim-plan".

Memoria sa interna este de pana la 50 MB si poate fi extinsa prin intermediul unei cartele de memorie de 2 GB-"hot swap" - introducere si extragere fara debransarea telefonului.

Secventele video pot fi expediate instantaneu, necomprimate, prin e-mail, prin tehnologia Bluetooth sau prin incarcare pe bloguri compatibile - direct din galeria dispozitivului. Acestea pot fi vizionate pe un ecran TV compatibil, utilizand fie cablul TV inclus, fie capabilitatile integrate de conectivitate fara fir. Afisajul telefonului poate fi utilizat si pentru navigarea pe Internet, vizionarea de programe TV prin retele 3G si realizarea de apeluri video fara comenzi manuale.

Pentru editarea secventelor video, Nokia N93 ofera atat optiuni integrate, cat si optiuni externe. Functia de editare incorporata pe terminal permite combinarea si taierea secventelor video, precum si adaugarea de imagini, muzica si efecte speciale.

Noul model este compatibil WLAN, 3G (WCDMA 2100 MHz), EDGE si GSM (900/1800/ 1900 MHz) si ofera acces in banda larga la Internet, pentru navigare, incarcarea de continut in diverse retele si primirea/expedierea de e-mail-uri.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.