Rata de utilizare a internetului in randul populatiei va creste pana in 2007 de la 28%, cat este in prezent, la 33%, adica la aproximativ sapte milioane de utilizatori, Romania apropiindu-se in felul acesta de media europeana, a declarat, joi, ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei, Zsolt Nagy, la lansarea campaniei "Lasa-ti amprenta pe net!".

"Lasa-ti amprenta pe net!" este prima campanie de popularizare a internetului din Romania. Evenimentul a avut loc la standul MCTI din cadrul festivalului Peninsula 2006, de la Targu Mures.

"Doar in prima zi a festivalului cele 30 de computere puse la dispozitie de MCTI pentru acces gratuit la internet au primit peste 700 de utilizatori. in urmatoarele patru zile, estimam ca mai mult de 2.000 de persoane vor petrece cel putin o ora pe internet", a declarat ministrul Zsolt Nagy.

Obiectivul principal este popularizarea ideii de comunicatii electronice in randul tuturor categoriilor sociale, fara discriminari si fara interdictii.

Prima etapa a acestei campanii se desfasoara cu ocazia Festivalului Peninsula, de la Targu Mures, in perioada 26-30 iulie, cand MCTI pune la dispozitie participantilor acces gratuit la internet in cadrul unui spatiu special amenajat si dotat cu 30 de calculatoare.

Pe tot parcursul festivalului, participantii vor putea accesa internetul, vor putea sa isi verifice casutele postale electronice, vor putea tine legatura cu familia si prieteni sau partenerii de afaceri, cu atat mai mult cu cat Peninsula este un festival international.

Campania va continua cu alte actiuni de promovare a utilizarii internetului, precum organizarea unei caravane de laboratoare de informatica mobile in cateva tabere scolare de pe teritoriul Romaniei si lansarea unor spatii publice in care accesul la internet sa fie gratuit.

In viitorul apropiat, MCTI isi propune ca aceasta campanie de popularizare a folosirii internetului sa continue cu o campanie de educare a tinerilor in privinta navigarii sigure pe internet, pentru a evita abuzurile online.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.