Primaria Capitalei vrea sa cumpere de pe piata libera 200 de apartamente pentru cetatenii care vor fi expropriati atat din zona unde se va construi pasajul Basarab, cat si pentru persoanele care locuiesc in centrul istoric. Hotararea urma sa fie aprobata de Consiliul General al Capitalei in sedinta de ieri. Municipalitatea va achizitiona garsoniere, apartamente cu doua, trei si patru camere, iar imobilele vor avea statut de locuinte sociale si vor fi repartizate conform Legii nr. 114/1996.

Repartizarea se va face prin ordin de repartitie, dupa care vor fi afisate listele cu beneficiarii. Titularii contractelor de inchiriere nu au dreptul sa instraineze locuintele sau sa le subinchirieze. Reprezentantii Primariei Generale doresc sa cumpere apartamente in blocuri construite dupa 1 ianuarie 1980 care au gradul de confort I si care nu fac obiectul unui litigiu si ipoteci catre persoane fizice si juridice.

Locuintele vor fi atribuite cetatenilor care vor fi expropriati de catre Municipalitate in vederea realizarii pasajului Basarab, celor care locuiesc in zona centrala, in imobile insalubre, care vor suferi lucrari de consolidare. Potrivit primarului general, Adriean Videanu, in luna august vor incepe lucrarile de reabilitare in centrul istoric.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.