Personajele care i-au tinut pe copii in fata televizorului in anii ’90-’91 inca mai traiesc: seria Sandy Bell se vinde pe eBay, iar Fundatia Captain Planet este foarte activa.

Cu 16 ani in urma, la ora 8 seara, orice copil se aseza cuminte in fata televizorului. Sandy Bell isi continua calatoriile prin lume, iar cintecul "va Sandy, Sandy sans doute" era fredonat apoi la ora culcarii de pustii care visau la frumoasa blonda si de fetitele care-si imaginau propriul Mark.

Desi industria desenelor animate si a anime-urilor (desene animate japoneze) s-a dezvoltat extrem de mult in ultimii ani, nostalgici ai perioadei de inceput mai pot gasi si acum produsele copilariei. Nu doar Sandy Bell, dar si Captain Planet sau Testoasele Ninja, Lidia sau Candy-Candy sint la indemina celor care nu se simt impliniti atunci cind Bugs Bunny intreaba nazal, in cea mai neaosa romana, "Care-i treaba, mestere?".

Candy, mai scumpa decit Sandy

Desi nu au fost refacute niciodata, primele incercari de anime-uri, "Sandy Bell", "Lydia in jurul lumii" si "Candy-Candy", pot fi achizitionate si acum. DVD-urile cu episoadele realizate acum aproape 20 de ani se vind cu mare succes pe site-urile specializate in comert online. Pe eBay sau Amazon.com inregistrari de cite patru episoade se vind la licitatie cu sume cuprinse intre 30 si 60 de dolari.

Mult mai putin succes are, pe aceleasi site-uri, vestitul Oblio, personajul principal al filmului "The Point" (1971), care se vinde cu maximum 10 dolari. Fabula lui Harry Nilsson a devenit piesa de teatru care inca se mai joaca. Cea mai vestita punere in scena a musicalului este cea din 1977, care l-a avut in rolul lui Oblio pe Davy Jones, unul dintre membrii formatiei The Monkeys.

Oblio si prietenii

In ceea ce priveste filmul original, prima sa versiune l-a folosit pe Dustin Hoffman ca voce a tatalui si a naratorului, insa problemele contractuale au dus la reinregistrarea productiei, astfel ca versiunile VHS si DVD beneficiaza de vocea lui Ringo Starr.

Contributia muzicala a lui Harry Nilsson nu s-a rezumat doar la "The Point". El este compozitorul melodiilor folosite in filmul "Popeye the Sailor Man" (cu exceptia melodiei "I’m Popeye the Sailor Man"). Nilsson, un prieten apropiat al Beatles-ilor, a detinut, in 1974, rolul principal in comedia muzicala "Fiul lui Dracula", in care Ringo Starr l-a jucat pe Merlin.

Vocea micutului Oblio a fost asigurata de Mike Lookinland, care avea la acea vreme doar 11 ani. Lookinland a mai avut un singur rol in cariera, timp de mai bine de patru ani, fiind Bobby Brady in serialul "The Brady Bunch". Devenit adult, el a renuntat la actorie si s-a multumit sa fie doar cameraman.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.