EUROhora organizata de Primaria municipiului Slatina la data de 24 ianuarie 2006, eveniment la care au participat nu mai putin de 13.828 persoane, a fost premiata de Guinness World Records.
Cea mai mare hora jucata vreodata in lume a devansat recordul mondial obtinut de Bulgaria printr-un dans traditional la care au participat 11.600 de persoane. Primarul municipiului Slatina, Darius Bogdan Valcov, a declarat, dupa primirea certificatului ce atesta performanta atinsa: "Multumesc tuturor celor care au facut posibila recunoasterea noastra pe plan international, slatinenilor care au primit cu sufletul deschis ideea de a organiza un eveniment unic pentru Romania, ziaristilor care au promovat cu incredere aceasta initiativa (...)".

Conditiile atmosferice deloc favorabile, cu temperaturi de minus 15 grade Celsius, nu i-au impiedicat pe locuitorii municipiului sa-si manifeste solidaritatea si sa-si arate dorinta de a "ridica" orasul lor, pentru cateva minute, in centrul atentiei mondiale.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.