Anul acesta, Festivalul Sighisoara Medievala se va desfasura in perioada 28-30 iulie, aceasta a 14-a editie avand tema "Traditie culturala si mister medieval european". Programul festivalului cuprinde spectacole de teatru, dans medieval, concerte de muzica veche, conferinte cu caracter cultural - toate aceste evenimente desfasurandu-se in Piata Cetatii, Piata Boema, Piata Muzeului, Piata Bisericii Romano-Catolice, Strada scolii, Sala Baroca a Primariei, sala de expozitii a Muzeului de Istorie si Sala "Ciprian Porumbescu".

Anul acesta, recitalurile de poezie medievala iau o mai mare amploare, devenind Gala Poeziei Medievale, in timp ce parada Costumelor Medievale se va desfasura in aer liber, in Piata Cetatii, pentru a permite vizionarea ei de catre un numar mai mare de spectatori. Parada va fi completata cu o expozitie de costume si arme medievale, deschisa pe toata durata festivalului. in premiera va fi organizat un workshop de national de regie, prin intermediul caruia spectatorii vor afla detalii despre modul de organizare si punere in scena a unei piese de teatru.

Invitat special si la aceasta editie este actorul Dan Puric. Serile de festival se vor incheia cu concerte de muzica folk, iar formatia Blue Spirit, condusa de Mihai Godoroja, va sustine un concert de jazz. Tot pentru anul acesta, in programul manifestarii este inclus si Corul Madrigal din Bucuresti, ce va sustine un concert in Catedrala Ortodoxa Sfanta Treime.

Sursa: Curentul.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.