De asemenea, contractul semnat de municipalitate cu castigatorul licitatiei - compania portugheza SC Lena Construcoes SA - include realizarea unui pasaj suprateran pe aceasta artera, al doilea de acest gen din Bucuresti, dupa pasajul Basarab.

"Modernizarea arterei si construirea pasajului suprateran reprezinta inchiderea inelului median al Capitalei care, impreuna cu inelul central si cu centura Bucurestiului, conduce la fluidizarea traficului", a declarat Videanu. De asemenea, el a subliniat importanta a doua elemente pe care le urmareste municipalitatea prin acest contract - calitatea investitiei, asigurata prin perioada de garantie de 5 ani, si termenul de executie (2 ani), pentru a carui nerespectare primaria isi rezerva posibilitatea de reziliere unilaterala a contractului. Potrivit actului parafat ieri, portughezii vor investi peste 23 de milioane RON pentru artera de aproape 2 km si pasajul suprateran de 85 metri.

In ceea ce priveste problemele juridice care au existat in zona pasajului, primarul general a afirmat ca Neculai Ontanu, primarul sectorului 2, este cel care s-a ocupat de acest aspect. "Mai sunt doua terenuri in litigiu, dar problema aceasta se va rezolva, asa incat lucrarile vor putea incepe cat mai repede, inainte de cele la pasajul Basarab (n.r. - septembrie 2006)", a completat Videanu.