Canicula a pus stapanire pe jumatate de tara.

Temperaturile au atins 34 de grade Celsius, dar in marile orase, la nivelul asfaltului, termometrele au inregistrat valori de peste 60 de grade Celsius. Din aceasta cauza, au fost inregistrate primele victime.

Pana ieri, la amiaza, cinci persoane din Dolj, Galati, Vrancea si Iasi si-au pierdut viata. Autoritatile au intrat in alerta si au mobilizat personal care sa acorde primul ajutor in caz de nevoie. Serviciile de ambulanta sunt asaltate de solicitari si cu greu fac fata. Medicii de familie au obligatia sa cheme la cabinete pacientii cu probleme cardiovasculare si sa-i consulte. In Bucuresti, canicula a paralizat orice activitate, iar strazile au fost mai mult pustii. "si-a intors Dumnezeu spatele de la lume! si pamantul asta e cu fundu-n sus. O sa murim cu totii... Ca asa e programat de Cel de sus! E programat pe calculator, maicuta!", spunea nervoasa o batrana la Piata Romana. Toropiti si sufocati de caldura, bucurestenii s-au zbatut sa duca mai departe crucea unei capitale intrate, ieri, in moarte clinica.

Cuptoarele iadului in brutarii

Desi presarate prin toate cartierele bucurestene, cu greu puteai gasi brutarii "productive", astfel ca multe persoane s-au vazut nevoite sa cumpere paine ramasa de cu seara, uscata in rafturile magazinelor. "Lucrez la brutarie de mult timp, dar asa caldura parca n-am vazut de cand mama m-a facut. Muncim putin, pana la 10, ca nu riscam sa murim langa cuptoarele astea si, oricum, nici vanzarea nu merge, ca nu mai iese lumea din casa", s-a confesat Dan, pitar ce-si blestema zilele intr-o brutarie de pe 1 Mai. Ii invidia pe cei care lucreaza la patroni, in "industria carnii", prin halele frigorifice. Ei nu se plang niciodata de caldura. Prin spitale, pacientii, amortiti. La orele pranzului, pe strazi, nici tipenie de om. Pietele au fost mai mult inchise, traficul, un cosmar, nervii oamenilor, la pamant.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.