E bine de stiut ca o halba de bere potoleste setea, dar poate, la fel de bine, vindeca afectiunile oaselor. Proprietatile nutritive fac din bere una dintre cele mai complete bauturi. Bogata in minerale si vitamine, A, D, E, berea are un continut ridicat de acid folic, o substanta esentiala in metabolismul celular. Astfel, berea contribuie la prevenirea anemiei si are efecte benefice asupra

Amatorii de bere isi pot trata insuficienta renala
oaselor, putand fi de real ajutor in lupta impotriva osteoporozei. Continutul moderat de alcool actioneaza ca o bariera impotriva colesterolului, reducand riscul de infarct si alte boli ale inimii.

La femei, consumul moderat de bere intarzie instalarea menopauzei. Populara bautura este apreciata pentru virtutiile sale vindecatoare in tratarea insuficientei renale. In terapia afectiunilor renale este recomandata berea cu un continut scazut de aditivi chimici, o halba pe zi fiind cantitatea indicata de tratament. Nu doar medicament, ci si cosmetic, berea poate vindeca iritatiile pielii. Clatiti tenul obosit cu bere si veti remarca eficacitatea tratamentului. De asemenea, medicii recomanda consumul de bere in defavoarea bauturilor carbogazoase, nocive sistemului digestiv.