Turismul spatial a devenit o realitate a mileniului trei, chiar daca pentru a intreprinde o astfel de excursie trebuie sa fii neaparat miliardar, sau, eventual, sa fi cistigat recent o suma exorbitanta la loterie.
In 2001, americanul Dennis Tito a fost primul om din lume care a calatorit - de placere - in spatiul cosmic, urmat, peste un an, de sud-africanul Mark Shuttleworth si de un alt american, Greg Olsen, in 2005. Azi, daca vrei sa te plimbi cu naveta printre stele, poti apela la diverse companii, cum ar fi Space Adventures, din Statele Unite. Amatorul unei astfel de calatorii trebuie sa scoata insa din propriul buzunar nici mai mult nici mai putin de 20 milioane dolari si daca ii vine cheful unei "distractii" suplimentare, atunci este cazul sa mai puna la bataie inca... 15 milioane.

In cazul in care credeti ca nu prea se gasesc "clienti", aflati ca deja exista o lista de asteptare, urmatorul "norocos" care va vedea planeta de pe orbita fiind omul de afaceri japonez Daisuke Enomoto. Calatoria acestuia este programata pentru luna septembrie. Toate zborurile se fac la bordul navelor spatiale Soiuz, iar antrenamentul pasagerilor, care dureaza mininum sase luni, are loc la Centrul Cosmonaut Iuri Gagarin, din Star City, Rusia. Pentru 20 milioane de dolari, "exploratorul spatial" va face un "tur" pe orbita Pamintului, iar pentru cele 15 milioane suplimentare, se va bucura de o vizita prelungita la bordul celebrei Statii Spatiale Internationale.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.