NASCOCIRE. Centrele universitare bucurestene au fost impanzite cu afise care prezinta metode de copiat la examen si ustensile demne de agentul 007, pentru a reusi, fara probleme, fentarea profesorilor.

Afisele, intalnite la tot pasul, garanteaza, cu litere de-o schioapa "Copiatul la examen". Autorul, in acord parca cu regulile UE, precizeaza, cu litere mici: "nu incurajez". Apoi este etalat de un adevarat arsenal de instrumente, care mai de care mai minutioase, de la "pixuri cu mina invizibila UV", la "microcasti cu lita cat bobul de piper care intra cu totul in canalul urechii", pana la "microcamere fara fir, raza 100 de metri, nedetectabile". Acestea din urma sunt cele mai "profi" dar si cele mai scumpe, o bucata costand 4.5 milioane lei. Chiar un inginer IT ne-a spus, ca si specialistii de la NASA lucreaza cu astfel de ustensile. Daca studentul care nu a avut timp sau chef sa invete pentru sesiunea de examene nu isi permite sa plateasca atat, se poate multumi cu o pereche de "ochelari de vedere cu sistem handsfree nedetectabil , moderni, fara dioptrii", care costa doar doua milioane de lei vechi.

Ganditorii vs fluieratii

Parerea studentilor despre catalogul de produse al inventivului lor coleg, "un as al copiatului", care le-ar putea fi, altminteri, de mare folos serviciilor secrete, difera. Pe de-o parte, unii, numiti "ganditorii" spun: "Noi invatam nopti intregi cu picioarele in apa rece si altii, cu bani, cumpara astfel de obiecte. Ei iau zece, noi opt sau noua. Unde e dreptatea?... Macar, spre deosebire de clientii acestui student, noi ramanem cu ceva in cap." Pe de alta parte, cealalta gasca, care si-a gasit spontan numele "Fluierasii", si care le rade-n nas "tocilarilor", ne-a explicat de unde vine aceasta porecla: "Ei invata, noi trecem fluierand si-i pupam din mers. Ei stau zi si noapte cu nasul in carte, noi ne racorim pe terase, la bere".

Sursa: Click.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.