SANATATE. Arbore biblic, maslinul este recunoscut de medicina naturista pentru miracolul pe care il poarta in frunze, fructe sau radacini.
Utilizate ca medicament inca din timpuri istorice, maslinele sunt mult mai mult decat un aliment hranitor si gustos. In medicina traditionala, maslinele sunt folosite pentru combaterea anemiei. Continutul bogat de zinc imbunatateste activitatea maduvei osoase si activeaza absorbtia intestinala de calciu si magneziu. De asemenea, maslinele sunt bogate in saruri minerale si fosfor, care ajuta la cresterea puterii de concentrare.

Starile de slabiciune fizica, lipsa de putere fizica, dar si psihica, somnolenta pe timp de zi, toate trec daca consumam masline. O alta virtute a fructului "masliniu" este terapia indigestiilor alimentare si a starilor de voma. In zonele mediteraneene, unde se consuma masline in mod frecvent, incidenta bolilor cardio-vasculare este mult mai redusa, aceste fructe fiind unul dintre secretele inimilor sanatoase. Atentie, insa, maslinele contin o mare cantitate de sodiu, care poate genera stari de agitatie in cazul unui consum exagerat.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.