Maricica Tescu,"femeia cu doua utere", a adus pe lume al doilea geaman, la 59 de zile de primul. Catalin, poreclit Morocanosul, s-a nascut in 2004, iar Valentin, zis si Iutila, ieri.

Dupa Adriana Iliescu, cea care a nascut la varsta-record de 67 de ani, ieri a venit randul Maricicai Tescu sa atraga atentia opiniei publice asupra unei femei din Romania. Ea a nascut a doua oara intr-un interval de numai doua luni, aducand ieri pe lume un geaman, mai mic decat fratele sau cu 59 de zile!

STICLA DE UN LITRU

Nascut prin cezariana, "Iutila", asa cum era alintat de mama pe timpul sarcinii, are 2,6 kg si este perfect sanatos. Micutul este internat in Sectia de nou-nascuti a Maternitatii "Cuza Voda" din Iasi alaturi de fratiorul sau, Catalin Stefan, care a vazut lumina zilei acum doua luni, pe 11 decembrie. Mama celor doi bebelusi a fost internata in maternitate in 14 ianuarie pentru a fi tinuta sub observatia specialistilor. Medicii se asteptau ca al doilea geaman sa vina pe lume abia maine, insa baietelul nu a mai avut rabdare.

GRABIT

Pe 7 februarie, la ora 1.00, pe Maricica Tescu au apucat-o durerile nasterii. Dupa o jumatate de ora, uterul era deja dilatat. Pentru ca bataile inimii copilului nu se incadrau in limitele normale, medicul de garda a decis s-o opereze pe femeie. In trei minute, al doilea geaman al familiei Tescu a venit pe lume. "A fost o cezariana dificila, din cauza unor probleme de hemostaza. A creat probleme din cauza pozitiei uterului. In plus, copilul avea cordonul in jurul gatului, iar bataile fetale erau reduse fata de frecventa normala", explica dr. Costel Mocanasu, cel care a facut operatia. Cel de-al doilea geaman are 1,6 kg si este sanatos. Nu a necesitat tratament special. Mama celor doi gemeni este la reanimare, iar starea sa este stabila. Este extrem de multumita ca l-a nascut sanatos si pe al doilea micut. "Am avut emotii, dar au trecut. Sunt foarte fericita ca sunt amandoi sanatosi", spune, cu vocea tremuranda, Maricica Tescu. Inca nu l-a vazut pe micut, dar s-a gandit la un nume. "As vrea sa-l cheme Valentin Ionut, dar sa vad daca este si sotul de acord", continua femeia, in timp ce-si asaza atenta patura care-i tine de cald pe patul de spital.

CAZ FOARTE RAR

Maricica Tescu (33 de ani) are un baiat de 11 ani si si-a mai dorit o fetita. Dupa ce a ramas insarcinata a doua oara, medicii au avut surpriza sa descopere ca este vorba despre o sarcina dubla. Fetusii fiind amplasati in cele doua utere ale femeii - o premiera nationala si una dintre putinele pe plan mondial -, a reprezentat o provocare pentru medicii care au ajutat femeia ca bebelusii, amandoi baieti, sa se dezvolte normal. Singura problema a parintilor este ca nu stiu inca daca pot fi numiti gemeni, daca unul este nascut in 2004 si celalalt in 2005. Internati la Sectia "nou-nascuti" a maternitatii iesene, gemenii si mama lor se vor intoarce acasa intr-o saptamana, in Carlig, catun aflat la 7 kilometri de Iasi. Dr. Mircea Onofriescu, directorul Maternitatii, s-a declarat multumit ca Maricica Tescu si copiii sunt sanatosi. "Cazul este deosebit prin raritatea sa. In literatura de specialitate este al 11-lea caz din lume, cu doi gemeni nascuti la 59 de zile".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.