La 125 de ani de la nasterea lui George Enescu si la o jumatate de veac de la trecerea sa in eternitate, o parte semnificativa si putin cunoscuta a operei marelui nostru compozitor va fi, in sfarsit, oferita melomanilor. Inregistrarea live a Integralei liedurilor pentru voce si pian de George Enescu va fi prezentata astazi, in premiera mondiala, de catre soprana Mariana Nicolesco, in cadrul unui eveniment ce va avea loc in Aula Palatului Cantacuziono.

Inregistrarea live, realizata de Fundatia Internationala Ateneul Roman impreuna cu Televizunea Romana, cuprinde totalitatea liedurilor pentru pian si voce care au putut fi identificate si reunite pana la comemorarile enesciene de anul trecut. Ea a devenit posibila dupa o indelungata si riguroasa cercetare intreprinsa cu sprijinul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor, al Bibliotecii Academiei Romane si al Muzeului "George Enescu", multe dintre aceste adevarate capodopere fiind pierdute sau uitate de decenii.

Cantate cu desavarsita acuratete sub indrumarea Marianei Nicolesco, de fiecare data in limba originala, franceza, germana sau romana, liedurile enesciene sunt interpretate de sopranele Mihaela Maxim, Oana Severin, Marta Sandu, Alina Bottez, mezzosoprana Iulia Merca, tenorul Florin Butnaru, baritonii Bogdan Mihai si Catalin Petrescu, basul Alexandru Petrovici, totodata maestru acompaniator alaturi de Iulia Suciu si Stefan Ronai. In deschidere este prezentat liedul "Languir me fais", cu Mariana Nicolesco la Ateneul Roman, acompaniata de maestrul american Scott Bergeson.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.