Filmul "A fost sau n-a fost?" de Corneliu Porumboiu, castigatorul a doua premii la Cannes, va fi distribuit in cinematografele britanice, informeaza Mediafax
Marea Britanie se alatura astfel tarilor unde lungmetrajul romanesc de debut al regizorului va putea fi vazut. Imediat dupa Festivalul de la Cannes, firma care se ocupa de vanzarile internationale ale filmului, a anuntat ca a incheiat contracte pentru Italia, Olanda, Franta, Suedia, Norvegia, Danemarca, Austria si Brazilia. De asemenea, Philippe Bober, seful The Coproduction Office, a declarat ca filmul a trezit interesul unor societati din Marea Britanie, Statele Unite, Canada, Spania, Ungaria, Iran si Grecia.

"A fost sau n-a fost?", film scris, regizat si produs de Corneliu Porumboiu, a castigat Camera d'Or pentru debut si premiul Label Europa Cinema la Cannes, precum si trei premii, inclusiv Trofeul Transilvania, la TIFF-ul clujean. Lungmetrajul va deschide, in 18 august, cea de-a 12-a editie a Festivalului de la Sarajevo.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.