Dupa Bookfest, editurile nu au intrat in vacanta, desi lansarile si noutatile s-au mai rarit. Astazi va facem o selectie din oferta ultimei luni

Intre tirgul de carte de la inceputul verii si deschiderea anului scolar din septembrie, ceea ce ofereau cele mai multe edituri erau tot hiturile de la fostul Bookarest, eventual insotite de reeditari si citeva noutati pe care le puteai numara pe degete. Cu timpul insa, o data cu consolidarea pietei de carte din Romania, actorii principali de pe aceasta piata si-au scurtat vacantele, iar efectele se pot vedea deja in librarii.

Fictiunea merge bine in valiza

Daca intre doua evadari din peisajul urban autohton aveti curiozitatea sa verificati ce mai e nou in rafturi, veti descoperi ca somnul lumii editoriale nu este atit de profund ca in alti ani. Predomina, evident, aparitiile de sezon, cu mai putine pretentii intelectuale, probabil si din motivul ca editorii nu vor sa-si iroseasca munitia grea intr-o perioada in care prezenta publicului la lansari va fi, fatalmente, mai redusa, iar vorbitorii invitati sint dificil contactabili din cauza concediilor.

Amatorii de literatura noua pot sta insa linistiti, pentru ca genul lor preferat se intimpla sa fie lecturabil si in conditii de vacanta: romanele, mai ales cele cit de cit la moda, incap cu siguranta mai bine in valize sau chiar in gentile de luat pe terasa decit, sa spunem, lucrarile de nonfictiune. Editura care bate recordurile vara asta, la capitolul beletristica noua, este, cum era de asteptat, Polirom - cel mai dinamic actor in acest segment al pietei de carte.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.