O noua moda ii cucereste cu cea mai mare viteza pe utilizatorii de internet din intreaga lume. Incarcarea pe internet a propriilor filmulete video a atins deja niveluri record, iar site-urile internet specializate in stocarea acestor filmulete au audiente de sute de milioane de oameni pe plan mondial.

Moda incarcarii propriilor filmulete pe internet, spre a fi vazute de catre orice e interesat, a ajuns deja sa fie considerat un fenomen social. Astfel, amatorii din intreaga lume se inghesuie pe site-urile specializate sa isi impartaseasca experientele.

Iar cel mai popular site pe care amatorii din intreaga lume pot incarca filmuletele realizate de ei - sau vedea filmele facute de altii - este Youtube.

Un studiu recent arata ca dimensiunile la care a ajuns aceasta adevarata manie. Cele mai recente statistici arata ca de pe site-ul Youtube mai bine de 100 de milioane de filmulete sunt descarcate in fiecare zi, iar doar in ultima luna site-ul a primit mai bine de 2 miliarde si jumatate de vizite.

Site-ul Youtube detine astfel 29 la suta din piata multimedia a Statelor Unite si estimarile spun ca filmulete incarcate aici si admirate de catre vizitatori reprezinta deja 60 la suta dintre toate imaginile video vazute on-line in Statele Unite. Site-ul isi atrage vizitatorii si pentru ca este gratuit, incasarile sale provenind din reclame.

Evident, noul fenomen social a atras si marile companii care opereaza in domeniul internetului. Drept rezultat, companiile Google, Yahoosi AOL si-au creat sectiuni speciale dedicate incarcarii, admirarii si descarcarii de pe internet a acestor filmulete, dar deocamdata cota lor de piata nu depaseste 5 la suta.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.