Reconstructia ecologica atat de necesara a Deltei Dunarii este in acest moment imposibil de realizat. Si asta deoarece Consiliul Judetean Tulcea si consiliile locale le-au concesionat intre 1998 si 2000 si nu exista sperante ca acestea vor fi reziliate. In aceasta situatie, in loc sa gaseasca solutii, autoritatile topesc anual sume imense de bani pentru studii si proiecte care ar putea fi puse in practica abia peste 40 de ani.

Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii a facut public de curand anuntul de participare la procedura de adjudecare a contractului pentru servicii de proiectare pentru reconstructia ecologica a amenajarii piscicole Murighiol, judetul Tulcea. Este doar una dintre zonele din Delta indiguite si secate inainte de 1989 si folosite pentru agricultura, care ar trebui redate circuitului natural. Proiectul de la Murighiol are in vedere executarea de lucrari pentru racordarea amenajarii piscicole la sistemul hidrologic natural si asigurarea unei circulatii optime a apelor prin incinta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.