Bucurestiul a ramas fara circuit de automobilism dupa ce omul de afaceri Nicolae Serbu (foto) a dat o teapa autoritatilor de la Bucuresti si partenerilor de proiect de la firma germana Beyer Industrial Consulting, inregistrand proiectul la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci pe numele sau

Bucurestiul urma sa gazduiasca prima etapa a Campionatului Mondial de formula GT pe 1 octombrie anul acesta, insa din cauza neintelegerilor dintre cei doi parteneri, organizatorul Campionatului Mondial a decis sa mute evenimentul la Budapesta.

Bucurestiul a ramas fara circuit de automobilism dupa ce omul de afaceri Nicolae Serbu a dat o teapa autoritatilor de la Bucuresti si partenerilor de proiect de la firma germana Beyer Industrial Consulting, inregistrand proiectul la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) pe numele sau.

Capitala Romaniei urma sa fie inclusa, in acest an, in calendarul competitiilor organizate de Federatia Internationala de Automobilism (FIA) daca reusea sa construiasca, pana la toamna, un circuit destinat curselor de formula GT. Proiectul, imaginat de primarul general al Capitalei Adriean Videanu, trebuia sa fie pus in aplicare de germanii de la Beyer Industrial Consulting in colaborare cu omul de afaceri roman Nicolae Serbu. Numai ca cei doi nu s-au inteles in ceea ce priveste rolul jucat de fiecare in proiect si Primaria Capitalei a semnat contractul numai cu firma germana, prin intermediul firmei Bucharest Ring, pe motiv ca Serbu nu ar fi dispus de fonduri suficiente pentru a suporta partea sa de investitie.

Insa, omul de afaceri, care a fost ocolit de municipalitate, a avut singur grija sa obtina ceea ce si-a dorit si a inregistrat pe numele sau proiectul circuitului de automobilism la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM). Problema este ca firma cu care municipalitatea a semnat intelegerea a investit deja cateva milioane de euro pentru achizitionarea unor pereti despartitori de securitate, bani pe care i-a pierdut fiindca proiectul a fost blocat, iar grupul Stephane Ratel Organisation, organizatorul campionatului mondial de automobilism, a mutat etapa de formula GT din 1 octombrie la Budapesta pe circuitul de la Hungaroring.

Gardianul

Sursa: GardianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.