In 2005, in Romania au murit 5.426 de copii (0-18 ani). Altfel spus, peste 14 pe zi. 3.174 au fost baieti, iar 2.252, fete. Rata mortalitatii infantile este una dintre cele mai mari din Europa

Cei mai multi copii au murit din cauza unor boli, unele postnatale, altele datand din perioada perinatala. De exemplu, bolile infectioase si parazitare au curmat viata a 305 copii, aproape unul pe zi. Dintre acestia, 21 au murit de tuberculoza. Alti 239 au decedat din cauza unor afectiuni ale sistemului nervos, iar 1.251, ca urmare a unor afectiuni a caror origine se situeaza in perioada perinatala.

INDIFERENTA

1.173 de copii si-au pierdut viata din cauza unor boli ale aparatului respirator. Aceasta cifra cumplita este edificatoare in ce priveste conditiile de viata ale unor copii (mizerie), calitatea asistentei medicale destinata acestora, neglijenta unor parinti si ineficienta serviciilor publice de protectie a copilului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.