Tariceanu si aparatul minune cu zeama de varza
Aproape 8.000 de persoane i-au transmis premierului Tariceanu, in prima parte a acestui an, diferite sesizari prin care au cerut pensii, ajutoare, locuri de munca, gratieri, dar si bani pentru motociclete, bilete la balul vienez sau inventii care functioneaza pe baza de zeama de varza. Directia de Relatii cu Publicul a Cancelariei premierului a primit in primele sase luni ale anului un numar de 7.769 de petitii din partea unor cetateni romani din tara sau strainatate, in care sint prezentate diverse probleme sociale sau personale ale acestora.

Bani pentru motocicleta

Una dintre scrisori a fost transmisa de catre un pensionar in virsta de 53 ani, care i-a solicitat premierului un ajutor financiar de 20 milioane lei vechi pentru achizitionarea unei motociclete, cunoscind pasiunea lui Tariceanu pentru astfel de vehicule.
"Cind aud motoarele, se face pielea de gaina pe mine. Tare mult doresc sa tin o acceleratie in mina dreapta si o manetuta-ambreiaj, in stinga. Ma puteti ajuta cu 20 milioane de lei ca sa imi cumpar si eu o motoreta, ceva? Iertati-mi neobrazarea, dar ca motociclist cred ca ma veti intelege", se spune in scrisoarea adresata lui Tariceanu.

O alta pensionara, care precizeaza ca este un fost deputat, ii cere premierului sa ii faciliteze accesul la balul vienez organizat la Palatul Parlamentului, justificindu-si solicitarea prin faptul ca ii plac balurile si dansul.

Un cetatean francez de origine romana a trimis pe adresa premierului un teanc voluminos de schite si scheme, reprezentind un aparat energetic - inventie proprie - care funtioneaza pe baza unui combustibil obtinut prin fierberea, intr-un cazan din tabla, a unui amalgam compus din zeama de varza, uleiuri de castane si masline, sucuri de piersici, rosii si ceapa, sirop de zmeura, simburi de migdale, boabe de mustar, masline verzi, apa de mare, "bile mici de rulment sau icre" si orez, la care se adauga patru monede de 10 bani.

Cele mai multe dintre problemele semnalate se refera la pensii, ajutoare sociale, regimul juridic al terenurilor, abuzuri ale functionarilor publici, retrocedari, procese civile si penale, cereri de locuri de munca si despagubiri pentru depozitele constituite la CEC in vederea achizitionarii unui autoturism Dacia, a declarat Mediafax directorul Directiei de Relatii cu Publicul de la Palatul Victoria, Oana Marina Istrate. Cele mai multe petitii au fost trimise din Bucuresti (23%) si Moldova. Scrisorile nu sint citite de premier, ci redirectionate de catre functionarii Directiei de Relatii cu Publicul catre institutiile competente.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.