Ieri dimineata, responsabilii de la Administratia Lacuri Parcuri si Agrement si cei de la Disciplina in Constructii au demolat terasa ridicata fara autorizatie apartinand firmei Her Dan Ana din Parcul Herastrau. Desfiintarea s-a derulat in conditii normale, fara incidente. Eugenia Dondera, responsabila firmei care construise terasa fara acte, a incercat sa protesteze la vederea muncitorilor insarcinati cu demolarea. "Eu sunt in proces cu primaria, nu ar fi trebuit sa vina sa-mi demoleze terasa. Nu m-au anuntat ca vin astazi, m-am trezit cu ei aici. Eu am autorizatii", a afirmat Eugenia Dondera. Inspectorii primariei i-au demonstrat ca i-au trimis somatie de desfiintare pe care patroana nu a respectat-o si, in acest caz, s-a trecut la demolarea constructiei.

Actiunea de astazi face parte dintr-o campanie ampla inceputa de municipalitate care si-a propus sa desfiinteze toate constructiile ilegale din parcuri. Desi au afirmat, in urma cu cateva zile, ca astazi va incepe campania de desfiintare a constructiilor ilegale, edilii si-au schimbat astazi declaratiile. Ei au precizat ca, de fapt, demolarile au inceput in urma cu doua saptamani, cand au fost puse la pamant trei pontoane si o terasa tot din Herastrau.

In zilele urmatoare, va continua demolarea teraselor ilegale din Herastrau si aducerea terenului la starea initiala. "Urmarim redarea terenului la adevarata folosinta si descurajarea celor care doresc sa-i schimbe destinatia. Cei care se afla in ilegalitate au primit somatii si o parte dintre ei au inteles ca trebuie sa-si desfiinteze constructiile", a declarat Virgil Carstea, directorul Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.