Cea de-a 47-a editie a Olimpiadei Internationale de Matematica a adus pentru fiecare dintre cei sase componenti ai lotului care a reprezentat tara noastra cate o medalie: trei de aur, una de argint si doua de bronz. Cele trei medalii de aur au fost adjudecate de catre Adrian Ion Zahariciuc - elev in clasa a XI-a la Colegiul National "Ferdinand I" din Bacau, Andrei Bogdan Ungureanu - clasa a XII-a la Colegiul National "Traian" din Drobeta-Turnu Severin - si Gabriel Eduard Bazavan - elev in clasa a XII-a la Liceul "Gheorghe Titeica" din Drobeta-Turnu Severin.

La acelasi concurs international, elevul Dragos Ioan Michnea de la Colegiul National "Gheorghe Sincai" din Baia Mare a obtinut medalia de argint, iar lui Cristian Tatau - elev in clasa a XII-a la Colegiul National "Carol I" din Craiova - si lui Marius Pachitariu - elev in clasa a XII-a la Colegiul National din Iasi le-au fost rasplatite meritele cu cate o medalie de bronz. Competitia internationala de matematica, desfasurata in acest an in capitala Sloveniei, Ljubliana, a reunit aproape 500 de concurenti din peste o suta de tari.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.